Jul 30 2010

בריאות באחריות

מאת:

חנה פאר

“בריאות באחריות”

מאת הרוקחת חנה פאר

 

מי אחראי לבריאות שלך?

 

האם אתה מעביר את האחריות על הניהול הפיננסי  שלך לפקידה בבנק?

האם כאשר אתה נוהג ברכב אתה מתרכז רק בהגה או שאתה בודק גם מה קורה על הכביש כדי למנוע תאונה?

אם אתה אדם פרואקטיבי, שלא ממתין שדברים יקרו אלא חושב מה טוב לך ומה אתה צריך לעשות בנדון

קח אחריות גם על הבריאות שלך.

החברים הסובבים אותי, שעברו את גיל 40 מתחילים להיות מוטרדים בנוגע לבריאות שלהם.

אם גם אתה מתחיל להרגיש שקצת קשה בעליות, הכרס מתחילה להציק, אתה עייף מדי, חולה לעיתים קרובות, האם קשה לך לקום בבוקר?  האם  לעיתים קרובות  ביום או לאחר ארוחה אתה חש נפילת אנרגיה? כדאי שתתחיל לחשוב מה אתה עושה למען הבריאות שלך.

מה הרופא שלך לא מספר לך?

למשל: כ37 אחוז באוכלוסיה בגיל ארבעים ומעלה חולים בסינדרום  X, הידוע גם בשם תסמונת מטבולית או עמידות לאינסולין, למרות שחלקם עדיין לא יודעים זאת. אם שמת לב לשלושה מתוך התסמינים הבאים: השמנה מרכזית – בטן גדולה, עליה בלחץ הדם, בדיקות דם המראות על שומנים בדם, כולסטרול רע (LDL) גבוה, רמת סוכר גבוהה בבדיקות דם  ייתכן שהנך בקבוצת התסמונת המטבולית.

התסמונת היא תחילתו של  תהליך שאורך כ 10 עד 20 שנה ומביא למחלת הסוכרת. מחלה זו גורמת לנזקים במערכות שונות בגוף שהתוצאה שלהן עלולה להביא לקטיעות רגליים, עיוורון, פגיעה בכליות ובלב. וכן לעלייה בשומני הדם הגורמים לסיכון גבוהה מאד לחלות במחלת לב או לאירוע מוחי.

למחלה יש טיפול תרופתי שצריך ליטול כל החיים, אך  הדרך הטובה ביותר לעצור את התהליך ואף לגרום לו להיות הפיך הוא שינוי באורח החיים ה מביא לירידה במשקל.

מחקרים מראים שירידה של 10% במשקל הגוף מורידה את הסיכון לחלות במחלות לב וסרטן.

אני רואה יום יום בבית המרקחת את הלקוחות היוצאים עם שקיות גדושות בתרופות בשעה שיכלו למנוע זאת לו שינו את הרגלי החיים בזמן.

אל תצפה מהרופא המטפל שלך לתת לך הנחיות מתאימות בנוגע לאורח חיים בריא. ברוב המיקרים הוא לא יוכל לעזור לך. הרופאים המטפלים עסוקים מדי, הם צריכים לראות מספר רב של חולים בשעה. הרבה יותר מהיר לתת מרשם לתרופה מאשר לחנך את הפציינט לאורח חיים בריא.

קח אחריות על הבריאות שלך על ידי אימוץ אורח חיים בריא כדי להמנע מלהגיע לטיפול רפואי.

חברות הביטוח מבטיחות לך שקט נפשי תמורת פוליסת ביטוח בריאות. הפוליסה לרוב מבטחת ניתוחים והשתלות בחו”ל, תרופות שאינן בסל הבריאות, טכנולוגיות שאינן בסל הבריאות, קיים גם ביטוח סיעודי, למקרה שתזדקק לעזרה בתפקוד היום יומי.

זכור, ביטוח בריאות לא מבטח את הבריאות אלא רק את הכסף שצריך להוציא ולשלם לרופאים, לבתי חולים ולחברות התרופות כאשר חולים.

מה אתה עושה כדי לבטח את הבריאות שלך?

בתחילת דרכי כרוקחת האמנתי למה שלימדו אותי, שרק תרופות יכולות לרפא מחלות. במשך השנים קראתי מאמרים ולמדתי שיש אפשרויות נוספות למנוע ולטפל במחלות. למדתי הומאופתיה, למדתי על  צמחי מרפא, תוספי תזונה ותזונה נכונה. היום ברור לי שאפשר לנצח את הגנים ואת הנזק שהסביבה שבה אנחנו חיים גורמת לנו.

באתר תוכל למצוא מאמרים וטיפים שיעזרו לך לשמור על בריאותך.

 

עדיין אין תגובות

התגובות סגורות.

כתובת טרקבק |